Website/domain for sale. Please email: anna@interiordecordirect.co.uk for more information.

Product was successfully added to your shopping cart.

Veelgestelde Vragen

 • ALGEMENE VRAGEN

 • Bent u een dealer of een producent?

  HomeLivingDirect.com is een jaloezieen-fabriek en geen tussenhandelaar. En dat al enige tientallen jaren! Om die reden kunnen we snel handelen en staan we achter onze eigen kwaliteit.

 • Goede klantenservice

  Onze professionele klantenservice zit op kantoor en is goed bereikbaar. Bij ons treft u geen onbereikbaar 06-nummer van iemand die ergens anders aan het werk is.

  Emails worden snel en vakkundig beantwoord. Wij kennen een uitstekende klantenservice door ervaren medewerkers. Neem gerust contact met ons op voor advies over kleurbepaling, inmeten of monteren.

 • Waar kan ik de producten zien alvorens ik een bestelling plaats? Ik vind het best moeilijk om via internet te bestellen.

  Wij hebben geen toonzaal, onze winkel vindt u alleen op internet. We produceren voor de particulier maar ook voor de zakelijke markt. Dit betekent dat wij een kwaliteitsproduct op de markt kunnen brengen tegen zeer scherpe prijzen. Als consument of afnemer profiteert u van deze lage prijzen. Neem gerust contact met ons op voor vragen.

 • Gedragsregels

  HomeLivingDirect gaat nog een stap verder: wij stellen ons daarnaast ten doel u als klant een duidelijk beeld te geven van wat u mag verwachten van de producten maar ook van de wijze waarop wij uw bestelling uitvoeren, met u communiceren en hoe we u helpen indien u vragen heeft of er onverhoopt problemen ontstaan bij of na levering.

 • Meerdere betaalmethoden

  Wij bieden u meerdere betaalmethoden, waaronder iDEAL maar ook de creditcard betaling of een overboeking per bank. Kies de methode die het best bij u past.

 • Wat vinden anderen van ons?

  Neem gerust een kijkje bij de klantenfoto's of het gastenboek en lees hoe anderen onze producten en service hebben ervaren.

 • Ik woon in Belgie. Zijn de levertijden dan langer? En hoe zit het met de kosten van transport?

  HomeLivingDirect levert in 8 landen vanuit een centraal Europees distributiepunt. Dat wil dat zeggen dat zowel de prijzen als de levertijden voor Nederland en Belgie gelijk zijn.

 • SERVICE

 • Help, ik heb een klacht. Hoe moet ik handelen?

  Bij eventuele opmerkingen, vragen of klachten over de levering of over onze producten kunt u contact met ons opnemen via . Vermeld in uw email het ordernummer, de aard van de klacht en voeg zo mogelijk foto's bij van het geconstateerde.

  HomeLivingDirect zegt toe eventuele klachten binnen 72 uur in behandeling te nemen en naar beste vermogen af te werken. Onze voorwaarden zijn erop gericht zowel de rechten van de koper als verkoper te waarborgen. Wij trachten klachten op te lossen binnen de normale levertermijn van het desbetreffende product, e.e.a. naar redelijkheid en billijkheid en met inachtneming van de normale tijd die derdenpartijen, zoals vervoerders, nodig hebben om tot een oplossing te komen.

  Een beschadigd of niet werkend product ontvangen is uiterst vervelend en proberen we te voorkomen met goede kwaliteitscontroles en sterke verpakkingen. Wij zijn trots op onze vergaande service, en lossen terechte klachten snel en effectief op. In ons gastenboek treft u reacties aan van enkele van onze klanten over de wijze hoe wij service afhandelen.

 • Hoeveel garantie krijg ik op mijn aankopen?

  U krijgt over elke aankoop gedurende 24 maanden na levering volledige garantie voor productie- of materiaalfouten. In onze Algemene Verkoop- en Leveringsvoorwaarden onder aan elke pagina treft u hierover desgewenst meer informatie aan.

 • VRAGEN OVER HET PRODUCT

 • Waarom kunnen jullie goedkoper zijn dan de anderen?

  HomeLivingDirect is onderdeel van een grote groep en producent van mooie jaloezieen voor een uiterst scherpe prijs. Wij hebben geen dure toonzalen of winkels. We beperken ons tot het produceren van enkel de beste producten in de beste kleuren en we verkopen deze op meerdere markten. Daardoor kunnen we grote volumes effectief produceren. We investeren niet in voorraad van artikelen die slechts sporadisch verkocht worden. We besparen daardoor veel geld. Dit komt tot uiting in de allerlaagste prijs-kwaliteitsverhouding op internet. Bovendien leveren we zeer snel.

 • Zijn de jaloezieen voldoende verduisterend voor (slaap)kamers?

  Houten jaloezieen zijn uitstekend geschikt om privacy te waarborgen, door het tuimelen van de lamellen regelt u zowel de inkijk als de lichtinval. Houten jaloezieen zijn echter geen verduisteringsproduct, de lamellen sluiten niet volledig dicht waardoor er altijd lichtinval zal blijven. Het niet geheel op elkaar sluiten van de lamellen wordt groter bij de brede 50mm lamellen met ladderband, daar zijn tussenruimten van meer dan 10mm in gesloten toestand normaal. Deze tussenruimten doen niet af aan de mate van privacy maar zorgen dus wel voor lichtinval. Indien u graag donker slaapt, combineer dan de jaloezieen met overgordijnen.

 • Wat is de pakkethoogte van de houten jaloezie?

  De pakkethoogte is de totale hoogte van de jaloezie (dus de metalen bovenbak, de onderlat en de houten lamellen) in opgetrokken toestand. In de meethulp treft u een handige meettabel aan waarmee u naast de pakkethoogte ook de vrije hoogte berekent (bij naar binnen openslaande ramen en deuren).

 • Hoeveel ophangbeugels zitten erbij?

  We werken met meerdere montagemethoden. Standaard ontvangt u minimaal 2 beugels, ongeacht de gekozen montagemethode. Het aantal beugels varieert met de breedte van de jaloezie.

 • Ik heb bredere ramen dan 180cm. Waarom kunnen jullie geen bredere jaloezieen dan 180 cm produceren?

  Wij produceren slechts tot 180cm om te hoge belasting op het systeem te voorkomen. U kunt met meerdere jaloezieen naast elkaar werken die afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn.

 • Jaloezieen tot 240cm

  Voor de Premium Wit 50mm lamelbreedte produceren we jaloezieen tot 240cm breedte. Dit is de enige specificatie die wij tot deze breedte maken. Het bovenprofiel is hiervoor speciaal aangepast.

 • Ik heb smallere ramen dan 45cm. Kunnen jullie hiervoor jaloezieen produceren?

  Nee, dit is niet mogelijk. Het systeem heeft een minimale breedte nodig binnen de behuizing. Neem even contact met ons op voor alternatieve oplossingen.

 • Ik kan nergens vinden waar ik de bedieningszijde voor jaloezieen kan aangeven. Waar staat dat?

  Onze jaloezieen worden geproduceerd met standaard bedieningszijden: links tuimelen en rechts ophalen en neerlaten.

 • Ik heb een kiep/kantel-raam. Kan ik een jaloezie toch monteren?

  Dit is wel mogelijk maar onze jaloezieen zijn zonder zijgeleiding en dus vrijhangend. Het is mogelijk om de onderlat te fixeren. Daarmee kunt u de jaloezie gewoon blijven tuimelen maar wordt de onderlat vastgezet. Bij het openkiepen van een raam blijft de jaloezie dan op het raam hangen. Let op: Kijk voor meer informatie in onze meethulp.

 • Ik heb kunststof raamkozijnen. Kan ik ook jaloezieen monteren zonder schroeven?

  Dat kan. We leveren naar wens ook speciale klemsteunen voor kunststof of aluminium kozijnen. Raadpleeg hiervoor onze meethulp.

 • Hoe kan ik de jaloezieen reinigen?

  U kunt uw jaloezieen schoon houden door ze regelmatig met een plumeau/swifferdoek af te stoffen of met een stofzuiger met opzetbortel op lage stand stof af te nemen. Vuil en vlekken verwijdert u direct met een licht vochtige doek. Het gebruik van schoonmaak- of schuurmiddelen raden wij af.

 • Ik wil jaloezieen in een badkamer plaatsen. Kan dat?

  Houten jaloezieen kunnen in principe in elke ruimte binnenshuis worden gemonteerd. Grote schommelingen in vochtigheidsgraad en/of temperatuur of nat worden van lamellen is echter niet goed voor houten jaloezieen. HomeLivingDirect geeft geen garantie op oneigenlijk gebruik van haar producten waaronder gebruik buitenshuis of in vochtige ruimten. Dit is met name van belang voor de houten jaloezieen. Aangezien de mate van ventileren van badkamers zeer kan verschillen vallen deze onder de zogenaamde risicoruimten en wordt er derhalve geen garantie afgegeven voor gebruik in deze ruimten.