Meethulp

Waarom deze meethulp

Onze jaloezieen kunnen op meerdere manieren gemonteerd worden, waaronder een schroefloze montage op kuntstof of houten draai(-kiep)ramen en de populaire montagemethode ‘in de dag’.

Onze innovatieve Meettabel geeft u tevens de mogelijkheid de bestelhoogte van uw jaloezie te bepalen aan de hand van de aanwezige ruimte boven een raam of nis.

Met onderstaande meethulp bepaalt u de juiste bestelmaten en de montagemethode die past bij uw situatie. Wij zorgen ervoor dat het juiste montagemateriaal wordt meegeleverd.

Welke maat wordt door ons geproduceerd?

De bestelde maat is de productiemaat. Er wordt door ons geen rekening gehouden met de benodigde marges. Bereken zelf de marges aan de hand van deze meethulp.


Montagemethoden en maten

Belangrijke opmerkingen, geldend voor alle methoden:

Alle opgegeven maten zijn productiematen, ongeacht de gekozen montagemethode. De hoogte van jaloezieen is om technische redenen niet exact maar wordt benaderd met minimaal de door u opgegeven hoogte.

 

Montage op kunststof/houten kozijn (zonder schroeven) (Methode A).

Onze jaloezieen kunnen eenvoudig direct op het kozijn worden gemonteerd met onze speciale klemsteunen. Geen schroeven benodigd!

Montage met schroeven in het kozijn is niet altijd toegestaan door de verhuurder of kan een beperking opleveren op de garantie van uw kozijnen. Met deze handige klemsteunen voorkomt u het gebruik van schroeven.

U kunt desgewenst ook fixeersteunen bestellen om de onderlat zonder schroeven vast te zetten, zodat de jaloezie niet los hangt. De jaloezie zal dan enkel kunnen tuimelen maar niet meer opgehaald kunnen worden.

W is de breedte van het glas plus 30mm (3cm).
H is de hoogte van bovenkant tot onderkant raamkozijn.

Kies methode A (of Ab indien u fixeersteunen wenst voor de onderlat van draaikiepramen).

 

 

Montage op houten kozijn (met schroeven) (Methode B).

Onze jaloezieen kunnen eenvoudig direct op het kozijn worden gemonteerd met geschroefde steunen.

kunt desgewenst ook fixeersteunen bestellen om de onderlat vast te zetten, zodat de jaloezie niet los hangt. De jaloezie zal dan enkel kunnen tuimelen maar niet meer opgehaald kunnen worden.

 

 

 

 

 

 

W is de breedte van het glas plus 30mm (3cm).
H is de hoogte van bovenkant tot onderkant raamkozijn.
Kies methode B (of Bb indien u fixeersteunen wenst voor de onderlat van draai-kiepramen).

 

 

 

Montage boven de raamnis (Methode C).

Wanneer u een jaloezie boven het raam monteert zijn 3 maten van belang:

H, de hoogte van de jaloezie wanneer u deze volledig neerlaat (de bestelhoogte)

S, de pakkethoogte van de jaloezie indien u de jaloezie volledig ophaalt. Deze hoogte is met name belangrijk indien de ruimte tussen de bovenzijde van het raam en het plafond beperkt is.

C,de vrije hoogte die overblijft bij het volledig ophalen van de jaloezie zodat het naar binnen openslaande raam nog open kan zonder tegen de jaloezie aan te komen*.

De vrije hoogte (C) is door uzelf meetbaar, de bestelhoogte (H) en pakkethoogte (S) dient u af te lezen uit de Meettabel.

 

Mogelijk heeft u afstandsteunen nodig om de jaloezie afstand te laten houden van uitstekende delen zoals raamgrepen.
Zie de illustratie.

Voorbeeld 1: 50mm lamel
Stel de vrije hoogte (C) is 97.5cm en u wenst een 50mm jaloezie in te meten. Zoek eerst in de meettabel bij 50mm lamelbreedte in de blauwe rij (Vrije hoogte) naar de eerstvolgende hogere maat: 100.6cm. Vervolgens kunt u de pakkethoogte (18.6cm) en de totale bestelhoogte (118.9) aflezen.

Voorbeeld 2: 25mm lamel
Stel de vrije hoogte is gemeten op 58.5cm en u wenst een 25mm lamel in te meten. Zoek eerst in de meettabel bij 25mm lamelbreedte in de blauwe rij (Vrije hoogte) naar de eerstvolgende hogere maat: 60.1cm. Vervolgens kunt u de pakkethoogte (19.2cm) en de totale bestelhoogte (79.3) aflezen.

W is de breedte van het raam plus de gewenste overlap aan elke zijde, bijvoorbeeld 2 x 5cm.
H is de totale bestelhoogte (raadpleeg de Meettabel)
Kies methode C (of C indien u afstandbeugels wenst om te voorkomen dat de jaloezie tegen een uitstekend deel aankomt).

 

 

Montage “in de dag”(Methode D).

De jaloezie hangt in de raamnis (ergens tussen).

Vaak is er te weinig ruimte boven een raam om een jaloezie te monteren of kan de pakkethoogte van de opgetrokken jaloezie een blokkade vormen bij naar binnen openslaande ramen. Raadpleeg in dat geval de Meettabel om vast te stellen of er voldoende ruimte is boven het raamkozijn om de jaloezie te kunnen monteren, zonder de functionaliteit van de ramen te blokkeren. Zie voor de juiste rekenmethode Montagemethode C waar u de vrije hoogte en pakkethoogte kunt berekenen.

Indien u naar binnen openslaande ramen heeft en er onvoldoende ruimte is boven het kozijn, overweeg dan de volgende alternatieve montagemethoden:

1. Monteer de jaloezie op het kozijn (Montagemethode A of B).

2. Monteer de jaloezie boven de nis (Montagemethode C).

Indien u voldoende ruimte heeft om de pakkethoogte kwijt te kunnen tussen bovenzijde raamkozijn en plafond van de nis dan kan de jaloezie boven het kozijn in de dag worden gemonteerd.

Volg de meethulp in de illustratie rechts.

W is de breedtemaat minus 1cm (10mm), nodig om klemmen te voorkomen. We adviseren op meerdere plaatsen te meten en uit te gaan van de smalst gemeten breedte.
H is de hoogte van het plafond (of montagepunt boven het kozijn) tot de grond.
Vervolgens kies u voor methode D.

==> Tip: plaatst u meerdere jaloezieen naast elkaar? Of in een erker? Neem contact op met onze productspecialisten voor het correct inmeten.

De jaloezie kan in de dag worden gemonteerd met zogenaamde eindsteunen. Bij bredere jaloezieen worden ook middensteunen meegeleverd.